Wie zijn wij?

Raad van Bestuur:

  • Nadia Quintens - voorzitter
  • Luc Heylen
  • Sofie Luyckx
  • Nina Van der Auwera

Algemene vergadering:

  • Leden van Raad van Bestuur
  • Jef Costermans
   

Mijn naam is Nadia Quintens.
Ik ben moeder van Sara en Wouter.
Ik ervaar het moederschap als een enorme uitdaging. Enerzijds nodigt het mij uit om mensen te begeleiden op zo’n manier dat je het beste uit hun naar boven haalt en anderzijds wijst het mij de weg van de aanvaarding dat elke mens uiteindelijk zijn eigen weg gaat.

Mijn dochter Sara, 23 jaar oud, heeft een diep verstandelijke beperking.
Haar manier van zijn geeft mij veel zorg en pijn. Tegelijk heeft zij mij geleerd wat echt belangrijk is in het leven en ben ik zo dankbaar voor het besef van de kracht van de oneindige liefde dat zij in mij wakker gemaakt heeft.
Voor haar zorgen en mij met haar verbinden, geeft mijn leven een extra dimensie.

Ik leef intens, geloof dat verbinding met mensen en wederzijds respect essentieel is.
Ik hou van mensen en hun processen;
Ik zing graag, organiseer graag, ben graag gastvrouw, maak graag het verschil,…
Ik ben dankbaar voor de liefde als vrouw, moeder, dochter, vriendin…

Professioneel werk ik als docente aan de KHLeuven, Sociale School Heverlee.
Ook in mijn job focus ik mij op het faciliteren van het groeiproces van mensen.
Dit maakt elke dag enorm boeiend!

Sara is mijn inspiratiebron om de vzw Bindkracht op te richten.
Vanuit mijn leven met haar, ben ik reeds lang actief op zoek om een toekomstperspectief te creëren voor mensen zoals Sara.
Ik geloof dat vzw Bindkracht een kwaliteitsvol en hoopvol project is waar ik met volle passie  en overtuiging aan meewerk.

Ik ben Nina Van der Auwera, 29 jaar en woon samen met Jef en onze twee honden en een baby op komst, in een heerlijk huis in Langdorp.

Tijdens mijn studies Sociaal Werk leerde ik Nadia kennen als mijn praktijklector. Ze bracht me in contact met Sara, haar mooie dochter met een zware mentale beperking. Sinds een paar jaar breng ik af en toe tijd door met Sara en heb ik haar ook zien veranderen en evolueren. Ik had nooit gedacht zoveel te leren van haar. Mensen met een beperking hebben vaak speciale gaven die wij nooit zullen kunnen vatten. Ze zijn een spiegel voor ons…

Graag zet ik mijn schouders mee onder vzw Bindkracht omdat ik erg geloof in de kracht van verbinding tussen mensen. Zelf zoek ik al verschillende jaren naar mijn eigen kwaliteiten en mijn plaats in de wereld. Echt jezelf kunnen zijn en doen waar je goed in bent, dat geeft vleugels.

Daarom startte ik ’t Pure vrouwtje op, mijn eigen praktijk. Als doula begeleid ik de zwangere vrouw en haar partner doorheen de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Ik werk ook met shiatsumassage, healing en bloesems om de Vrouw te ondersteunen in elke fase van haar leven. Ik geef ook workshops rond hooggevoeligheid, contact met de natuur en de seizoenen.

Ik hou enorm van de natuur, dieren, van muziek en zingen. Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit te kunnen uiten. Ik blijf me naast mijn eigen praktijk inzetten voor vzw Bindkracht omdat het een project is dat in mijn hart en dat van vele anderen leeft.
Het is ontstaan vanuit de passie voor het leven en tegelijk het besef en het verdriet van de broosheid ervan.

Ik hoop dat jullie even intens geraakt worden door ons project!

   

Mijn naam is Luc Heylen, vader van 2 kinderen.

De voorbije 25 jaar heb ik ervaring opgebouwd in het begeleiden van mensen binnen de sociale sector.
Daarnaast heb ik expertise opgedaan in het coördineren van een organisatie in de sociale economie en in arbeidszorg.

Ik vind het belangrijk om oog te hebben voor wat mensen werkelijk nodig hebben en om hun te faciliteren in de uitbouw van hun leven.
Hierbij vind ik een integrale en positieve kijk van belang.

Ik hou van de stilte en de eenvoud en herleid de dingen graag tot hun kern.
Ik vertoef graag in de natuur en ben ook graag bezig in het groen.  De kringloop van het leven en het ritme van de natuur fascineren mij.

Als partner van Nadia zet ik mee mijn schouders onder dit project om tot een duurzame werking  van vzw Bindkracht te komen.

Ik ben Sofie Luyckx. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te reizen en ben ik graag bezig met fotografie en muziek. Daarnaast breng ik graag veel tijd door met mijn partner, familie en vrienden.

In 2009 studeerde ik af als sociaal werker. Een jaar later ben ik naar Marokko gegaan, en heb er een jaar vrijwilligerswerk gedaan voor en met mensen met een beperking. In 2013 behaalde ik mijn diploma als ‘Zorgmanager’. Intussen werk ik bijna twee jaar als vrijwilligerscoördinator bij Zorgbib vzw Rode Kruis-Vlaanderen. Wat ik boeiend vind aan al deze ervaringen is het werken met mensen, geloven in de kracht van mensen en hen van hieruit laten groeien.

Ik ben iemand die positief naar de wereld kijkt en vind het fijn om alleen of samen met anderen dingen te creëren. Het geeft me dan ook veel energie en voldoening dat ik mee aan het begin van dit project mag staan. Ik ben ervan overtuigd dat we met vzw Bindkracht een positief, kleinschalig en geëngageerd antwoord hebben gevonden op problemen die veel mensen met een beperking en hun omgeving ervaren. Ik geloof in dit project omdat ik het belangrijk vind om iedere persoon in zijn waarde te laten, vertrekkend van wat deze persoon zelf nodig en belangrijk vindt.

vzw Bindkracht past bij wie ik ben, omdat ik geloof in de kracht van verbinding met anderen. Ik sta ervan versteld hoeveel steun we krijgen vanuit verschillende, soms onverwachte, hoeken. Het doet me hopen dat we nog veel meer mensen kunnen inspireren, want alle steun en hulp blijft van harte welkom. 

   
 

Ik ben Jef Costermans, 28 jaar.

Ik werk als bibliothecaris in Leuven. Ik vind het belangrijk om mij te kunnen inzetten voor anderen. Daarom werk ik regelmatig als vrijwilliger. Ik heb deugd aan het contact maken met mensen en de natuur… de verbondenheid voelen…

Dankzij Nina heb ik Nadia en Sara, twee hele bijzondere en warme mensen, leren kennen. Ik ben dankbaar dat ze mij hebben laten delen in al hun krachten. De passie, gedrevenheid, wijsheid en levensvreugde van Nadia.  De oprechtheid, onvoorwaardelijkheid, vreugde én lach van Sara.  

Het project van vzw Bindkracht is onmetelijk waardevol, eerst en vooral voor iedereen die er nauw bij betrokken is, maar daarnaast ook voor de hele maatschappij omdat het een aantal pijnpunten bloot legt en tegelijkertijd een prachtige oplossing aanbiedt.  vzw Bindkracht bouwt en creëert, brengt mensen samen, verbindt hen en laat hen groeien en openbloeien!  Daarom help ik graag mee om deze droom van velen te realiseren.